Dracaena Massengena 2 Gövdeli Boy 100 cm Saksı Genişliği 24 cm 1. Kalite Üretim

Bir diğer adı da Yuka bitkisi olan Massengena, güzel bir şekilde büyümek için, normal bir bitkiden daha fazla güneş ışığına ihtiyaç duyar.
Güneş ışığı alan yaprakları güneşe doğru bir eğilimde bulunur.
Yaprakları ortamdaki herhangi bir cisme temas etmemelidir.
500 Öğeler
₺280,00
Vergi dahil

Massengena En Güzel Nerede Yetiştirilir?

Dracena Massengena bakımı için çiçeğin nerede yetiştirilmesi gerektiği önemlidir. Her yere uyum sağlayabilen bu güzel çiçeği yaşam alanlarınızda istediğiniz bırakabilirsiniz. Bununla birlikte bazı detaylara dikkat etmenizde fayda vardır. Aksi takdirde çiçekten istenilen verim alınamaz ve çiçeğin zarar görmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Rüzgar Akımından Çiçeği Koruyun

Öncelikle cam ve kapı önlerinde bu çiçeğin tutulması doğru değildir. Çünkü  rüzgâr akımına maruz kaldığında zarar görür ve yapraklarını döker. Bu nedenle rüzgâr akımının olmadığı alanlarda çiçeğin büyümesini sağlayın. Böylece Dracaena Massengena bakımı çok daha başarılı sonuçlar ortaya çıkarır. 

Güneş Işığına Dikkat Edin

Güneşlenme konusunda da özenli hareket edilmeli ve doğrudan güneş ışığı alan yerlerde çiçeği tutmak yerine, dolaylı olarak ışığı alacak yerlerde muhafaza etmek gerekir. Ayrıca çiçeğin gölgede kalan kısımları haftada bir kez ışık alan yere döndürülmelidir. Bu sayede çiçeğin çürümesi ya da sararması gibi problemlerin ortaya çıkması önlenir. 

Massengena Nasıl Sulanmalıdır?

Massengena çiçeğinin doğru yöntemlerle sulanması oldukça önemlidir. Bu nedenle öncelikle çiçeğin toprağına bakılmalı ve toprağın suya ihtiyacı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu kontrol sürecini parmağınızı toprağa batırarak gerçekleştirebilirsiniz. Şayet parmağınızda herhangi bir nemlenme söz konusu olursa, sulama işleminin birkaç gün ertelenmesi gerekir. 

Bununla birlikte nem oluşumu olmadığında çiçeğe su verilmelidir. Massengena bitki bakımı sulama sürecinde suyun oda sıcaklığında olması gerekir. Genellikle çiçek yaz aylarında haftada iki kez, kış aylarında ise haftada bir kez sulanır. Sulamanın ardından saksının altına sızan su dökülmelidir. Böylece böceklenme ve koku gibi sorunlar ortaya çıkmaz. 

En Doğru Şekilde Massengena Nasıl Budanır?

Bazen Massengena yapraklarının solması ya da sararması gibi problemlerin oluşumunu engellemek mümkün olmaz. Massengena yuka bakımı sürecinde bu tür durumlarda zarar gören yaprağın tazelenmesi ve yeniden oluşması için bir makas yardımıyla budama işlemlerinin yapılması gerekir. 

Dracena massengena çoğaltma işlemi kadar önemli olan bir diğer işlem ise budamadır. Budama sırasında çürüyen veya zarar gören her bir yaprak makasla kesilir ve kesilen yer şekillendirilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta ise, kesilen yerin hava almamasıdır. Bu nedenle Massengena bitkisi bakımı için budama yapılan yerin üzeri silikon, mum ya da yakıcı özellikte olmayan yapıştırıcılar yardımıyla kapatılmalıdır.            

Massengena Toprağı Ne Kadar Sıklıkla Değiştirilmelidir?

Massengena çiçeği bakımı sürecinde toprak değişiminin nasıl olduğu iyi bilinmelidir. Genel olarak Massengena çiçeğinin toprağı yılda bir kez muhakkak değiştirilmelidir. Yıl içerisinde özellikle Nisan ayı tercih edilmelidir. 

Ayrıca çiçeğin toprağını değiştirirken kesinlikle saksı büyüklüğüne dikkat edilmelidir. Özellikle değiştirdiğiniz çiçek saksısının bir numara büyüğünü tercih etmenizi tavsiye ederiz. Böylece Massengena çiçek bakımı sürecini en iyi şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Saksı çiçekleri bakımı konusunda daha fazla bilgi isterseniz de, saksı çiçeği bakımı püf noktalarına değindiğimiz  okuyabilirsiniz.

500 Öğeler
chat Yorumlar (0)
Henüz kullanıcı değerlendirmesi yok.